Prevoz Tuzla Aerodrom ↔ Sarajevo

Desetine hiljada putnika na aerodromskim transferima – nula slučajeva kašnjenja na let.

Prosječna starost vozila u Balkan Transfer floti je ispod 3 godine.

Garantirani polasci. Bez skrivenih troškova. 100% pouzdano i sigurno.

Lider u aerodromskim transferima u BiH. Oficijelni partner WizzAira i RyanAira.

Osnovne informacije o vašem putovanju od Aerodroma Tuzla do Sarajeva

Redovni i sigurni polasci Da, uz svaki let
Udaljenost od Tuzla Aerodroma do Sarajeva 113 kilometara, oko 2 sata vožnje
Direktan prevoz Da, do vaših vrata u Sarajevu
Eco-friendly prevoz Da, nova vozila starosti do 3 godine

Tuzla Aerodrom - Sarajevo

Putovanje između Tuzla Aerodroma i Sarajeva traje oko 2 sata, u zavisnosti od termina polaska i trenutne gužve na putu. Svi polasci sa Aerodroma Tuzla su usklađeni sa letovima na Aerodromu. Kao oficijelni partner WizzAira za Bosnu i Hercegovinu, Balkan Transfer je i vaša garancija za siguran, pouzdan transfer koji uvijek prati svaki let. Transferi uobičajeno polaze 30 minuta nakon slijetanja aviona, ali će sačekati sve putnike dok ne završe pasošku i carinsku kontrolu. U slučaju kašnjenja aviona, Balkan Transfer će čekati slijetanje koliko god je potrebno: vaš transfer je uvijek 100% siguran.

Isto je i u suprotnom pravcu, kada idete od grada do aerodroma, odnosno iz Sarajeva prema Aerodromu Tuzla. Vaš transfer je uvijek pravovremen, a polazak je otprilike 4 sata prije vašeg leta. To znači da uz 2 sata vožnje (otprilike) ciljamo da stignete na aerodrom oko 2 sata prije vašeg leta. Vrijeme polaska odnosi se na vrijeme izlaska iz grada (kod shuttle prevoza koji vas vozi s vaših vrata). U tom slučaju će vas vozač obavijestiti o tačnom vremenu polaska s vaše adrese.

Karte možete rezervisati isključivo na web-stranici BalkanTransfer.com. Svi dostupni transferi, slobodna mjesta i sve trenutne cijene dostupne su isključivo putem naše web-stranice.

Na Tuzla Aerodromu pronaći ćete naše vozače i vozila na samom izlazu s terminala. Na Aerodromu potražite znak Balkan Transfer i(li) naša brendirana vozila.

Ko vrši prevoz na ovoj liniji?

Prevoz na ovoj liniji vrši Balkan Transfer u brendiranim vozilima Opel Vivaro. Ova vozila su prosječne starosti do tri godine, imaju dvozonsku klimu, i redovno su održavana u ovlaštenim servisima. Prevoz može vršiti i podizvođač (firma-saradnik) Balkan Transfera, ali isključivo po našim standardima kvalitete. Balkan Transfer garantuje vrhunsku uslugu i nudi bezuslovan povrat novca u slučaju da ste nezadovoljni uslugom.

Tuzla Aerodrom - informacije

Međunarodni aerodrom Tuzla (TZL) drugi je najveći aerodrom u BiH, i nalazi se 15 kilometara od Tuzle, trećeg najvećeg grada u BiH, te 113 kilometara od glavnog grada Sarajeva.

Balkan Transfer ima svoj ured na Aerodromu Tuzla, te ćete nas primijetiti u dolaznom terminalu, odnosno odmah ispred terminala gdje imamo svoja parking mjesta.

Iako sa malom i zastarjelom infrastrukturom, aerodrom je doživio buđenje posljednjih godina dolaskom niskobudžetne kompanije Wizzair, koje je ponudila redovne letove za 15-ak destinacija u Evropi. To je privuklo više od 500.000 putnika godišnje, koji dolijeću, ili polijeću sa ovog aerodroma.

Saobraćaj se još uvijek odvija u starom terminalu, te je na samom aerodromu putnicima dostupna samo najosnovnija infrastruktura, uključujući i jedan cafe-restoran. Terminal je vrlo mali, te sa njega polijeće najviše 10 letova dnevno. Nemojte se brinuti da ćete zakasniti, čak i ako stižete samo sat vremena prije leta. Na aerodromu nema bežičnog interneta za putnike.

Važno: Nemojte zaboraviti da se checkirate za vaš let online, jer će vam check-in na aerodromu biti višestruko naplaćen!

Sarajevo - informacije

Ne brinite, nije teško doći do Sarajeva sa Tuzlanskog aerodroma. To je možda i najbolji način da dođete u Sarajevo, s obzirom da možete iskoristiti pogodnosti jeftinih letova u Tuzlu.

Iako Sarajevo nije puno udaljeno od Aerodroma Tuzla (113 kilometara), trenutno nema javnog prevoza koji možete koristiti. Autobusi prema Sarajevu su dostupni iz Tuzle i Živinica, ali da dođete do tamo sa aerodroma, morate platiti taksi. Putnici su stoga kao najbolju opciju prepoznali kombi prevoz Balkan Transfera. Za oko dva sata, novim kombijem, stižete na bilo koju adresu u Sarajevu. Isto vrijedi i ako idete iz Sarajeva na Tuzlanski aerodrom.

Sa blizu pola miliona ljudi, turbulentnom prošlošću i bogatom kulturom, Sarajevo je danas moderan i jedinstven evropski glavni grad. Većina smještajnih kapaciteta su u Starom Gradu ili Centru, a za obilazak grada vam ne treba automobil.

Dodatne informacije o putovanju

Tokom putovanja od Sarajeva do Aerodroma Tuzla ili obrnuto pravimo adekvatnu kratku pauzu u Olovu (otprilike na pola puta). Ovo je pauza na benzinskoj pumpi, gdje je moguće koristiti toalet, ili kupiti osnovne stvari.

Tokom pandemije na Aerodromu Tuzla je omogućeno i testiranje na Covid-19. Za više informacije, kontaktirajte Aerodrom Tuzla.

U zavisnosti od adresa putnika, vozač pažljivo planira svaku vožnju, te optimizira putovanje za sve putnike. Svako vozilo praćeno je GPS sistemom, i svaka vožnja odvija se po unaprijed napravljenom planu vožnje.

Polazna tačka Sarajevo

Ukoliko odaberete prevoz sa oznakom "do vaših vrata" ili "door to door", onda će vozač po vas doći ili će vas ostaviti na vašoj kućnoj adresi u Sarajevu.

Ukoliko odaberete prevoz sa oznakom "od/do Željezničke stanice", onda će vozač po vas doći ili će vas ostaviti na Sarajevskoj željezničkoj stanici.

Polazna tačka Tuzla Aerodrom

Nakon slijetanja potražite znak Balkan Transfer i(li) naša brendirana vozila na označenom parkingu, odnosno naš ured/štand u samoj zgradi Aerodroma.