x Aerodrom Sarajevo - Mostar | Prevoz uz svaki let | Balkan Transfer

Prevoz Mostar ↔ Aerodrom Sarajevo (konekcije za Čapljinu, Ljubuški, Posušje, Š. Brijeg, Stolac, Međugorje, Blagaj, Čitluk i Grude)

Desetine hiljada putnika na aerodromskim transferima – nula slučajeva kašnjenja na let.

Prosječna starost vozila u Balkan Transfer floti je ispod 3 godine.

Garantirani polasci. Bez skrivenih troškova. 100% pouzdano i sigurno.

Lider u aerodromskim transferima u BiH. Oficijelni partner WizzAira i RyanAira.

Osnovne informacije o vašem putovanju od Aerodroma Sarajevo do Mostara

Redovni i sigurni polasci Da, uz svaki let
Udaljenost od Aerodroma Sarajevo do Mostara 125 kilometara, oko 2 sata vožnje
Direktan prevoz Da, do vaših vrata u Mostaru
Konekcije za Čapljinu, Ljubuški, Posušje, Š. Brijeg, Stolac, Međugorje, Blagaj, Čitluk i Grude Da, uz doplatu od 20 do 35 KM. Nazovite 061 240 230

Sarajevo Aerodrom - Mostar

Putovanje između Sarajevskog Aerodroma i Mostara traje oko 2 sata, u zavisnosti od termina polaska i trenutne gužve na putu.

Svi polasci sa Aerodroma Sarajevo su usklađeni sa letovima na Aerodromu. Kao oficijelni partner WizzAir-a za Bosnu i Hercegovinu, Balkan Transfer je i vaša garancija za siguran, pouzdan transfer koji uvijek prati svaki let. Transferi uobičajeno polaze 30 minuta nakon slijetanja aviona, ali će sačekati sve putnike dok ne završe pasošku i carinsku kontrolu.

U slučaju kašnjenja aviona, Balkan Transfer će čekati slijetanje koliko god je potrebno: vaš transfer je uvijek 100% siguran.

Isto je i u suprotnom pravcu, kada idete od grada do aerodroma, odnosno iz Mostara prema Aerodromu Sarajevo. Vaš transfer je uvijek pravovremen, a polazak je otprilike 4 sata prije vašeg leta. To znači da uz 2 sata vožnje (otprilike) ciljamo da stignete na aerodrom oko 2 sata prije vašeg leta. Vrijeme polaska odnosi se na vrijeme izlaska iz grada (kod shuttle prevoza koji vas vozi s vaših vrata). U tom slučaju će vas vozač obavijestiti o tačnom vremenu polaska s vaše adrese.

Karte možete rezervisati isključivo na web-stranici BalkanTransfer.com. Svi dostupni transferi, slobodna mjesta i sve trenutne cijene dostupne su isključivo putem naše web-stranice.

Na Aerodromu Sarajevo pronaći ćete naš office i vozila na samom izlazu s terminala.

Ko vrši prevoz na ovoj liniji?

Prevoz na ovoj liniji vrši Balkan Transfer u brendiranim vozilima Opel Vivaro. Ova vozila su prosječne starosti do tri godine, imaju dvozonsku klimu, i redovno su održavana u ovlaštenim servisima.

Prevoz može vršiti i podizvođač (firma-saradnik) Balkan Transfera, ali isključivo po našim standardima kvalitete. Balkan Transfer garantuje vrhunsku uslugu i nudi bezuslovan povrat novca u slučaju da ste nezadovoljni uslugom.

Sarajevo Aerodrom - informacije

Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ) je najveći aerodrom u BiH, i nalazi se 9 kilometara od centra Sarajevo, najvećeg grada u BiH.

Balkan Transfer ima svoj ured na Aerodromu Sarajevo, te ćete nas primijetiti u dolaznom terminalu, odmah do kompanije Fly Dubai.

Sarajevski aerodrom trenutno je procesu proširenja kapaciteta, te se očekuje da će izgradnjom novog terminala B i dolaskom niskobudžetne kompanije WizzAir, sa uvođenjem novih 9 ruta, Aerodrom Sarajevo biti jedan od najmodernijih i najprometnijih aerodroma u regiji.

Aerodrom Sarajevo po svojoj veličini se smatra aerodromom srednje veličine, što znači da uopće ne morate brinuti da li ćete sa Balkan Transferom stići na vrijeme na svoj let, pa čak i ako stižete na svoj let 1 sat prije samog vremena leta. Naravno, putnici Balkan Transfera uvijek dolaze na aerodrom 2h prije samog leta, što je više nego dovoljno za normalan prolazak pasoške kontrole i ukrcavanja na Vaš let.

Balkan Transfer nikada nije zakasnio na let.

Na aerodromu Sarajevo imate sve potrebnu logističku infrastrukturu da ugodno provedete vrijeme čekajući svoj let. Na samom aerodromu imate dostupan cafe-bar (prizemlje) i restoran (na spratu) u zoni checkin-a i jos jedan snack bar u zoni poslije prelaska granice.Osim toga, aerodrom ima svoj duty-free shop, VIP lounge i ostale neophodnosti za ugodan osjećaj putovanja (bankomati, pošta, mjenjačnice isl.).

Ispred zgrade terminala Aerodrom Sarajevo raspolaže parkingom kapaciteta 307 mjesta sa cijenom parkiranja po satu ili po danu. Više informacija o cijenama parkinga možete pronaći na web stranici Sarajevskog aerodroma.

Na prostoru Međunarodnog Aerodroma Sarajevo svi putnici, ali i svi ostali građani mogu izvršiti testiranje na prisustvo koronavirusa (COVID-19). Na samom aerodromu će se vršiti antigen i RT-PCR test, a vrijeme potrebno za dobijanje rezultata testa će biti 15-20 minuta za antigen testiranje, odnosno jedan i pol sat za PCR test. Više informacija o samim cijenama testa možete pronaći na web stranici Sarajevskog aerodroma.

Važno: Za sve dodatne informacije o Aerodromu Sarajevo možete se obratiti info pultu Sarajevskog Aerodroma ili dodatno, ljubaznom osoblju Balkan Transfer-a na našem pultu na Sarajevoskom Aerodromu.

about-img

Mostar - informacije

Ne brinite, nije teško doći do Mostara sa Sarajevsko aerodroma, i obratno.

Iako Mostar nije puno udaljen od Aerodroma Sarajevo (125 kilometara), trenutno nema direktnog javnog prevoza koji možete koristiti da se jednostavno i efikasno transportujete između ove dvije lokacije.

Autobusi prema Sarajevu su dostupni sa Mostarske autobuske stanice do Sarajevske autobuske stanice i obratno, ali da dođete do aerodroma, dodatno morate platiti taksi ili koristiti javni prevoz koristeći Sarajevski tramvaj ili trojelbus uz dio puta koji morate preći pješice do ili od samog aerodroma.

Putnici su stoga kao najbolju opciju prepoznali kombi prevoz Balkan Transfera. Za oko dva sata, novim kombijem, stižete na bilo koju adresu u Mostaru. Isto vrijedi i ako idete iz Mostara na Sarajevski aerodrom.

Sa sto deset hiljada ljudi, turbulentnom prošlošću i bogatom kulturom, Mostar je danas moderan i jedinstven grad. Stari grad Mostar sa Starim mostom koji su zajedno dio UNESCO naslijeđa, su najljepše što Bosna i Hercegovina nudi.

Dodatne informacije o putovanju

Tokom putovanja od Sarajevskog aerodroma do Mostara ili obrnuto, pravimo adekvatnu kratku pauzu u Jablanici (otprilike na pola puta). Ovo je pauza na benzinskoj pumpi, gdje je moguće koristiti toalet, ili kupiti osnovne stvari. U zavisnosti od adresa putnika, vozač pažljivo planira svaku vožnju, te optimizira putovanje za sve putnike. Svako vozilo praćeno je GPS sistemom, i svaka vožnja odvija se po unaprijed napravljenom planu vožnje.

Panoramski razgled doline rijeke Neretve tokom ugodne i bezbjedne vožnje sa vozilima Balkan Transfera će učiniti Vaš put vrhunskim iskustvom.

U zavisnosti od adresa putnika, vozač pažljivo planira svaku vožnju, te optimizira putovanje za sve putnike. Svako vozilo praćeno je GPS sistemom, i svaka vožnja odvija se po unaprijed napravljenom planu vožnje.

Polazna tačka Mostar

Balkan Transfer svoje putnike u Mostaru vozi na adresu (stan/kuća/hotel). Molimo Vas da, prilikom rezervacije svoje vožnje na web stranici Balkan Transfer-a, upišete svoju adresu polaska ili dolaska u Mostaru, da bi vozač mogao po Vas doći, ili Vas ostaviti na vašoj kućnoj adresi.

Polazna tačka Sarajevo Aerodrom

Na Aerodromu Sarajevo polazimo uvijek sa oficijelnog parkinga Aerodroma ispred zgrade terminala, odmah nakon glavnog izlaza kroz koji napuštate zgradu Aerodroma nakon pasoške i carinske kontrole.