Transfer Sarajevo Aerodrom ↔ Sarajevo

Desetine hiljada putnika na aerodromskim transferima – nula slučajeva kašnjenja na let.

Prosječna starost vozila u Balkan Transfer floti je ispod 3 godine.

Garantirani polasci. Bez skrivenih troškova. 100% pouzdano i sigurno.

Lider u aerodromskim transferima u BiH. Oficijelni partner WizzAira i RyanAira.

Osnovne informacije o vašem putovanju od Aerodroma Sarajevo do Sarajeva

Cijena kombi (shuttle) prevoza već od 9 KM
Udaljenost od Sarajevo Aerodroma do Sarajeva 9 kilometara, oko 25 minuta vožnje
Direktan prevoz Da, do vaših vrata u Sarajevu
Eco-friendly prevoz Da, nova vozila starosti do 3 godine

Sarajevo Aerodrom - Sarajevo

Putovanje između Sarajevskog Aerodroma i Sarajeva traje oko 25/30 minuta, u zavisnosti od termina polaska i trenutne gužve na putu. Svi polasci sa Aerodroma Sarajevo su usklađeni sa letovima na Aerodromu. Kao oficijelni partner WizzAira za Bosnu i Hercegovinu, Balkan Transfer je i vaša garancija za siguran, pouzdan transfer koji uvijek prati svaki let. Transferi uobičajeno polaze 30 minuta nakon slijetanja aviona, ali će sačekati sve putnike dok ne završe pasošku i carinsku kontrolu. U slučaju kašnjenja aviona, Balkan Transfer će čekati slijetanje koliko god je potrebno: vaš transfer je uvijek 100% siguran.

Isto je i u suprotnom pravcu, kada idete od grada do aerodroma, odnosno iz Sarajeva prema Aerodromu Sarajevo. Vaš transfer je uvijek pravovremen, a polazak je otprilike 4 sata prije vašeg leta. To znači da uz 2 sata vožnje (otprilike) ciljamo da stignete na aerodrom oko 2 sata prije vašeg leta. Vrijeme polaska odnosi se na vrijeme izlaska iz grada (kod shuttle prevoza koji vas vozi s vaših vrata). U tom slučaju će vas vozač obavijestiti o tačnom vremenu polaska s vaše adrese.

Karte možete rezervisati isključivo na web-stranici BalkanTransfer.com. Svi dostupni transferi, slobodna mjesta i sve trenutne cijene dostupne su isključivo putem naše web-stranice.

Na Sarajevskomg Aerodromu pronaći ćete naše vozače i vozila na samom izlazu s terminala. Na Aerodromu potražite znak Balkan Transfer i(li) naša brendirana vozila.

Ko vrši prevoz na ovoj liniji?

Prevoz na ovoj liniji vrši Balkan Transfer u brendiranim vozilima Opel Vivaro. Ova vozila su prosječne starosti do tri godine, imaju dvozonsku klimu, i redovno su održavana u ovlaštenim servisima. Prevoz može vršiti i podizvođač (firma-saradnik) Balkan Transfera, ali isključivo po našim standardima kvalitete. Balkan Transfer garantuje vrhunsku uslugu i nudi bezuslovan povrat novca u slučaju da ste nezadovoljni uslugom.

Sarajevo Aerodrom - informacije

Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ) najveći aerodrom u BiH, i nalazi se 9 kilometara od centra Sarajeva, najvećeg grada u BiH.

Balkan Transfer ima svoj ured na Aerodromu Sarajevo, te ćete nas primijetiti u dolaznom terminalu, odmah do kompanije Fly Dubai.

Sarajevski aerodrom trenutno je procesu proširenja kapaciteta, te se očekuje da će izgradnjom novog terminala B i dolaskom niskobudžetne kompanije WizzAir, sa uvođenjem novih 9 ruta, Aerodrom Sarajevo biti jedan od najmodernijih i najprometnijih aerodroma u regiji. Aerodrom Sarajevo po svojoj veličini se smatra aerodromom srednje veličine, što znači da uopće ne morate brinuti da li ćete sa Balkan Transferom stići na vrijeme na svoj let, pa čak i ako stižete na svoj let 1 sat prije samog vremena leta. Naravno, putnici Balkan Transfera uvijek dolaze na aerodrom 2h prije samog leta, što je više nego dovoljno za normalan prolazak pasoške kontrole i ukrcavanja na Vaš let.

Balkan Transfer nikada nije zakasnio na let.

Na aerodromu Sarajevo imate sve potrebnu logističku infrastrukturu da ugodno provedete vrijeme čekajući svoj let. Na samom aerodromu imate dostupan cafe-bar (prizemlje) i restoran (na spratu) u zoni checkin-a i jos jedan snack bar u zoni poslije prelaska granice. Osim toga, aerodrom ima svoj duty-free shop, VIP lounge i ostale neophodnosti za ugodan osjećaj putovanja (bankomati, pošta, mjenjačnice isl.). Aerodrom Sarajevo ima dostupan besplatan WIFI u trajanju od 1h.

Ispred zgrade terminala Aerodrom Sarajevo raspolaže parkingom kapaciteta 307 mjesta sa cijenom parkiranja po satu ili po danu. Više informacija o cijenama parkinga možete pronaći web stranici Sarajevskog Aerodroma.

Na prostoru Međunarodnog Aerodroma Sarajevo svi putnici, ali i svi ostali građani mogu izvršiti testiranje na prisustvo koronavirusa (COVID-19). Na samom aerodromu će se vršiti antigen i RT-PCR test, a vrijeme potrebno za dobijanje rezultata testa će biti 15-20 minuta za antigen testiranje, odnosno jedan i pol sat za PCR test. Više informacija o samim cijenama testa možete pronaći na web site-u Sarajevskog aerodroma.

Važno: Nemojte zaboraviti da se checkirate za vaš let online, jer će vam check-in na aerodromu biti višestruko naplaćen!

Sarajevo - informacije

Ne brinite, nije teško doći od Sarajeva do Sarajevskog aerodroma. Iako je gradsko jezgro grada blizu Aerodroma Sarajevo (10ak kilometara), trenutno nema direktnog javnog prevoza koji možete koristiti da se jednostavno i efikasno transportujete između ove dvije lokacije.

Putnici su stoga kao najbolju opciju prepoznali kombi prevoz Balkan Transfera. Za oko 25 minuta, novim kombijem, stižete na bilo koju adresu u Sarajevu. Isto vrijedi i ako idete iz Sarajeva na Sarajevski aerodrom.

Sa blizu pola miliona ljudi, turbulentnom prošlošću i bogatom kulturom, Sarajevo je danas moderan i jedinstven evropski glavni grad. Većina smještajnih kapaciteta su u Starom Gradu ili Centru, a za obilazak grada vam ne treba automobil.

Dodatne informacije o putovanju

Tokom putovanja od Sarajevskog aerodroma do Sarajeva ili obrnuto ne pravimo pauzu, jer je prosječno vrijeme trajanja vožnje od 30 minuta, ne zahtijeva pauzu.

Tokom pandemije na Aerodromu Sarajevo je omogućeno i testiranje na Covid-19. Za više informacije, kontaktirajte Aerodrom Sarajevo.

U zavisnosti od adresa putnika, vozač pažljivo planira svaku vožnju, te optimizira putovanje za sve putnike. Svako vozilo praćeno je GPS sistemom, i svaka vožnja odvija se po unaprijed napravljenom planu vožnje.

Polazna tačka Sarajevo

Naša usluga je do vaših vrata, tako da je vaša polazna adresa vaš stan/kuća/hotel ili druga adresa koju izaberete. Naš softver omogućava optimizaciju adresa, a svaki let prate četiri vozila za četiri različita pravca u Sarajevu. Ovo osigurava optimalnu vožnju do vaše adrese.

Polazna tačka Aerodrom Sarajevo

Svoju uspješnu potvrdu dolaska u Sarajevo najavljujete našem osoblju u koje Vas čeka u našem uredu u prizemlju Sarajevskog aerodroma, te Vas dalje prosljeđuje našem vozaču koji Vas čeka na samom parkingu aerodroma. Na Aerodromu Sarajevo polazimo uvijek sa oficijelnog parkinga Aerodroma ispred zgrade terminala.