fbpx

BalkanTransfer.com je vodeća platforma za aerodromski prevoz i usluge rent-a-cara na Balkanu. Ovi uslovi i odredbe predstavljaju naš ugovor sa vama, za usluge koje pružamo u organizovanju iznajmljivanja automobila. Da ne bi bilo sumnje, ‘vi’ se odnosi na glavnog vozača, osobu koja plaća najam i/ili osobu koja vrši rezervaciju. Imajte na umu da, iako se „vi“ može odnositi na više osoba, sklapamo ugovor sa svim stranama, ali ćemo moći razgovarati samo s glavnim vozačem u vezi s potvrđenom rezervacijom. Zajedno, ovi uslovi i pravila se nazivaju „naši uslovi”. Ovi uslovi se primenjuju na sve ugovore o pružanju naših usluga, isključujući sve druge odredbe i uslove. Nijedna radnja od strane Balkantransfer.com neće se smatrati prihvatanjem bilo kojih drugih uslova. Prihvatanje usluga putem ove web stranice (pravljenjem rezervacije) ili potpis na bilo kom ugovoru smatraće se konačnim dokazom vašeg prihvatanja ovih uslova. Možemo s vremena na vrijeme promijeniti uslove i savjetujemo vam da provjerite web stranicu kako biste razmotrili sve izmjene uslova koje se odnose na vas. Vaše iznajmljivanje bilo kojeg automobila podliježe odredbama i uslovima iznajmljivanja automobila koje nameće kompanija za iznajmljivanje automobila koja može biti naš partner i odgovarajućim zakonima zemlje i/ili države u kojoj se iznajmljivanje odvija. Pojedinačna ograničenja se mogu primijeniti i na iznajmljivanje vašeg automobila.

Ovi uslovi se primjenjuju na bilo koju rezervaciju koju napravite kod nas, bilo telefonom, uživo, ili putem ove web stranice, tako da trebate biti sigurni da ste upoznati s njihovim sadržajem. I naši uslovi i uslovi partnera s kojima radimo sadrže neke izuzetke i ograničenja odgovornosti.

Vaša rezervacija na ovoj web stranici je uvjetovana prihvatanjem naših uslova. Ako se ne slažete s bilo kojim dijelom njih, ne trebate nastaviti s rezervacijom. Potvrđujući da želite rezervisati automobil putem ove web stranice, potvruđujete i da ste pročitali i razumjeli, te da prihvatate naše uslove. Ako postoji neki dio koji ne razumijete u potpunosti, ili ako imate pitanja u vezi iznajmljivanja automobila ili bilo kojeg drugog proizvoda, kontaktirajte nas.

Potvrđivanje vaše rezervacije i preuzimanje uplate

Nakon što napravite upit, dobit ćete ponudu i detalje putem e-pošte u roku od dva sata, koristeći adresu e-pošte koju ste naveli prilikom upita. Zatim će biti potrebno da vi odgovorite da vam ponuda odgovara u roku navedenom u emailu, te izvršite obavezu plaćanja dijela unaprijed ako je tako nešto zahtijevano, i najam će se smatrati ugovorenim.

Tačnost informacija

Iako nastojimo da osiguramo tačnost informacija na ovoj web stranici, ni mi, ni naši partneri, dobavljači ili agenti ne možemo biti odgovorni za tačnost takvih informacija. Isključivo je vaša odgovornost da ocijenite tačnost, potpunost i korisnost svih informacija koje se nalaze na ovoj web stranici.

Ne možemo prihvatiti odgovornost za bilo kakve troškove nastale kao rezultat dokumentacije potpisane i prihvaćene na šalteru za iznajmljivanje automobila.

Nećemo se smatrati odgovornim za bilo koga ko vozi pod dejstvom alkohola/droga, prouzrokuje namjernu štetu, vozi van puta ili vozi bez odgovarajuće pažnje i pažnje. Vi ćete prihvatiti punu odgovornost u pogledu takvih potraživanja.

Šta je uključeno/isključeno u cijenu?

Cijena uključuje sve što je navedeno u ponudi. Nema skrivenih naknada ili poreza – cijene koje vidite u ponudi su konačne. Kako biste uključili neke od dodatnih usluga (naše potpuno osiguranje za potpunu bezbrižnost, uslugu dodatnog vozača, automatsku transkripciju, prekograničnu dozvolu, dječije sjedište, wifi, itd.), obavezno ih navedite tokom procesa slanja upita. Ako ne, vaš zahtjev možda neće biti ispunjen ako to učinite samo na licu mjesta kada budete preuzimali automobil.

Imajte na umu da vam agent prilikom preuzimanja automobila može ponuditi dodatne usluge. Uvijek sa sobom nosite potvrdu rezervacije, ona će sadržavati detalje o dodatnim uslugama koje ste kupili. Ako ste kupili naše Potpuno osiguranje za potpunu bezbrižnost, nema potrebe da kupujete bilo koje drugo osiguranje u vezi s iznajmljivanjem od nekog drugog, uključujući nas ili naših partnera prilikom preuzimanja vozila.

Ono što nikada nije uključeno u cijene su gorivo, putarina, parking, kazne koje dobijete tokom najma i sl, ili bilo koji druge troškove koji nisu navedeni kao uključeni u ponudi ili ovim Uslovima i pravilima.

Gorivo i depoziti na šalteru za iznajmljivanje automobila

Balkan Transfer i većina njegovih partnera zahtijevaju depozit na početku najma kao sigurnosni mehanizam u slučaju dodatnih troškova, i u nekim slučajevima, troškova goriva. Da biste izvršili depozit, obično ćete morati imati važeću kreditnu karticu sa raspoloživim sredstvima na njoj. Kartica mora biti na ime glavnog vozača. U slučaju da želite da date gotovinski depozit, kontaktirajte nas unaprijed. Ako i dalje imate pitanja, kontaktirajte nas. Pod uslovom da se automobil i dodaci vrate u istom stanju kao iznajmljeni i u skladu sa politikom goriva, ovaj depozit će biti vraćen nakon vraćanja automobila.

Obično se od vas očekuje da vratite automobil sa istom količinom goriva koju je imao u rezervoaru prilikom preuzimanja. U slučaju da ima više goriva nego kada se vozilo preuzme, Balkan Transfer i većina njegovih partnera neće moći da ponude nikakav povrat novca. U slučaju da ima manje goriva, možda će vam biti naplaćena razlika i primijenjena dodatna naknada za punjenje goriva.

Osiguranje i odgovornost

Kad god rezervišete vozilo putem BalkanTransfer.com uvijek ste osigurani našim standardnim osiguranjem. Molimo da razumijete da je to osiguranje od odgovornosti, te da nije zamjena za vaše lično zdravstveno osiguranje. Također, imajte na umu da standardno osiguranje podliježe učešćima u šteti koje zavise od klase vozila i bit će Vam saopštena prije preuzimanja vozila. U slučaju bilo kakvog neželjenog događaja tokom vožnje ili dok je vozilo parkirano, dužni ste odmah pozvati i nas i policiju, čim primijetite oštećenje. U slučaju da nema policijskog zapisnika, uvijek ste odgovorni za puni iznos štete.

Uvijek ste odgovorni za puni iznos štete koja se desila zbog pogrešnog korištenja (na primjer, ali ne i ograničeno na vožnju van puteva), štetu koja je nastala zbog nemara ili pod utjecajem alkhola ili droga, te bilo kakvu štetu na enterijeru vozila i gumama.

Da izbjegnete bilo kakvo učešće u štetama i odgovornosti, savjetujemo da kupite Potpuno osiguranje za potpunu bezbrižnost Balkan Transfera. Ako to ne učinite odmah tokom rezervacije, to možete učiniti i naknadno putem emaila.

Potpuno osiguranje za potpunu bezbrižnost Balkan Transfera

Ako kupite Potpuno osiguranje za potpunu bezbrižnost BT-a kada rezervišete vozilo, niste odgovorni za bilo kakvu štetu na vozilu osim na štetu na enterijeru nastalu vašom nepažnjom, štetu nastalu pogrešnim korištenjem ili namjerno, ili štetu nastalu zbog vožnje pod utjecajem droge ili alkohola. Iako vas Potpuno osiguranje za potpunu bezbrižnost čuva od učešća u bilo kakvoj šteti nastalu redovnim korištenjem vozila, i dalje ste dužni pozvati nas i policiju čim primijetite da je šteta nastala (bez obzira da li u vožnji ili dok je vozilo parkirano). Bez policijskog izvještaja uvijek ste odgovorni za štetu. Kada kupite BT Potpuno osiguranje za potpunu bezbrižnost, svi putnici u vozilu su također osigurani. Ipak, to osiguranje ima svoje limitacije i nije zamjena za vaše regularno ili putno zdravstveno osiguranje.

Usluga van radnog vremena

Ako preuzimate vozilo na Aerodromu, ono će biti isporučeno i van radnog vremena. Balkan Transfer ima svoje urede na nekoliko međunarodnih aerodroma u regiji, a na drugim smo zastupljeni kroz urede partnera. U slučaju kašnjenja leta, automobil će vas i dalje čekati, bez obzira na dužinu kašnjenja. Iznajmljivanje automobila izvan aerodroma također je moguće obezbijediti i van redovnog radnog vremena.

Minimalna/maksimalna starosna ograničenja

Minimalna starost za vozača je 21 godina. Određene klase automobila, ovisno o partnerima i dostupnosti, možda neće biti dostupne za vozače mlađe od 25 godina ili starije od 65 godina. Ako je to slučaj, mi ćemo vas posavjetovati nakon vaše rezervacije koje su vaše opcije. Molimo kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa ovim.

Dodatni vozači

Za dodatne vozače vrijede naknade i to ćete vidjeti u procesu rezervacije. Možete dodati do 5 dodatnih vozača uz svaki najam automobila.

Izračun dnevnih cijena / Periodi iznajmljivanja / Period produženja najma

Cijena vašeg najma automobila će biti jasno komunicirana u našoj ponudi koju ćete dobiti na email. Ako želite da produžite period najma nakon preuzimanja automobila, ili ako vozilo odložite kasnije nego što je navedeno u e-poruci za potvrdu, ugovor o takvom produženju će uvijek biti sa Balkan Transferom ili direktno sa jednim od naših partnera, a dodatno vrijeme će biti naplaćeno po dnevnoj cijeni vaše rezervacije. U slučaju da produžite više od jednog dana, dnevna tarifa se može promijeniti. U slučaju da znate da želite produžiti najam, kontaktirajte nas što je prije moguće, kako bismo se pobrinuli da dobijete najbolju dostupnu cijenu. U slučaju zakašnjelog vraćanja bez prethodne najave sa vaše strane, može vam se naplatiti i dodatna naknada, u zavisnosti od značaja problema izazvanog za Balkan Transfer i/ili njegove partnere.

Kasna preuzimanja / rani odlasci

Vaš najam počinje i završava se prema datumima i vremenu preuzimanja i odlaska koji su navedeni u potvrdi rezervacije. Nažalost, nismo u mogućnosti vratiti novac za neiskorišteno vrijeme ako se vozilo pokupi kasno ili prijevremeno vrati. Ukoliko niste u mogućnosti da preuzmete vozilo u dogovoreno vrijeme i datum, bitno je da nas kontaktirate što je prije moguće. U slučaju da je vaše preuzimanje znatno kasnije (više od 72 sata), pokušat ćemo, ali ne možemo garantirati nikakav povrat novca. Što nas unaprijed obavijestite, veća je šansa da vam u potpunosti ili djelimično refundiramo neiskorištene dane.

Jednosmjerno iznajmljivanje

Kod nas možete iznajmiti u jednom pravcu, tj. vratiti vozilo na drugu adresu. U ovom slučaju će se naplatiti jednosmjerna naknada i jasno je vidljiva u našoj ponudi. Balkan Transfer i njegovi partneri zadržavaju pravo da vas obavijeste o promeni ove naknade do 48 sati nakon vaše rezervacije.

Dječija sjedišta i posebni zahtjevi

Dostupna su dječja sjedala, krovni nosači (nisu dostupni na nekim automobilima) i drugi ‘dodatni’ artikli. Na većini lokacija dječija sjedišta su obavezna po zakonu. Zahtjeve za ove artikle potrebno je podnijeti u trenutku rezervacije.

Dostava i povratak vozila

U slučaju dostave/preuzimanja automobila van aerodroma, Balkan Transfer i njegovi partneri mogu isporučiti automobile na bilo koju adresu u gradovima u kojima poslujemo. Ponekad će biti uključeni dodatni troškovi isporuke, u zavisnosti od tačne adrese i vremena. Naš centar za podršku će biti u kontaktu s vama (maksimalno 48 sati nakon vaše rezervacije) kako bi vas obavijestio o mogućim dodatnim troškovima i ponudio vam druge (besplatne) opcije, kao što su preuzimanje i odlazak na adrese Balkan Transfera ili naše partneri.

Područja vožnje

Dodatna naknada može biti primjenjiva kada se vozilom putuje u drugu državu ili na ostrvo u istoj državi; naš centar za podršku stoga mora biti obaviješten u vrijeme rezervacije da li namjeravate to učiniti. Vidjet ćete u procesu rezervacije da li postoji dodatna naknada za prekograničnu upotrebu. Ne snosimo odgovornost u slučaju da naiđete na bilo kakve probleme na državnim granicama u slučajevima kada nismo svjesni vaše namjere da koristite automobil u drugoj zemlji ili kad se problemi dešavaju zbog dokumentacije koja nije vezana uz automobil.

Otkazivanja i dopune

U pokušaju da vas zaštitimo idemo korak ispred onoga što smo po zakonu obavezani.

Otkazivanje

Ako otkažete:

VIŠE OD 48 sati prije početka iznajmljivanja, dobit ćete puni povrat novca.

MANJE OD 48 sati prije ili dok ste na šalteru za iznajmljivanje, vratit ćemo vam ono što ste platili umanjeno za trošak 3 dana vašeg najma – tako da neće biti povrata novca ako je vaš automobil rezervisan 3 dana ili manje.

NAKON što vaš najam treba da počne (ili se jednostavno ne pojavite), nećete dobiti povrat novca.

Osoblje vam na licu mjesta može odbiti izdrati automobil ako (naprimjer):

• Ne dođete na vrijeme, a da to niste prethodno najavili;

• Nemate pravo da iznajmite automobil iz bilo kog pravnog razloga ili razloga u ovim odredbama i uslovima;

• Nemate potrebnu dokumentaciju;

• Glavni vozač nema kreditnu karticu na svoje ime, sa dovoljno raspoloživih sredstava za sigurnosni depozit automobila.

Ako se to dogodi, pozovite naš centar za podršku sa šaltera za iznajmljivanje. Naš centar za podršku će pokušati riješiti problem umjesto vas, ili ako nije moguće, otkazati će vašu rezervaciju, a vi ćete dobiti povrat novca, umanjen za trošak 3 dana vašeg najma. Ako nas ne pozovete, nećete imati pravo na povrat novca.

Izmjene (promjene vaše rezervacije)

Možete promijeniti svoju rezervaciju bilo kada prije nego što trebate preuzeti automobil tako što ćete kontaktirati naš centar za podršku putem e-pošte ili telefona.

Ne postoji administrativna naknada za promjenu vaše rezervacije, ali sve promjene koje napravite mogu utjecati na cijenu najma. Ponekad je jedini način na koji možemo promijeniti rezervaciju da je otkažemo i napravimo drugu, u kom slučaju vam možemo naplatiti naknadu za otkazivanje ovisno o vremenu otkazivanja.

Ako bi promjena vaše rezervacije promijenila cijenu ili bi izazvala naknadu za otkazivanje, obavijestit ćemo vas unaprijed.

Promjene rezervacije s naše strane

U vrlo rijetkim slučajevima može biti potrebno da mi ili naši partneri izvršimo izmjene vaše rezervacije (nakon prihvatanja). U svim takvim slučajevima obavijestit ćemo vas što je prije moguće prije preuzimanja i, ako su predložene promjene neprihvatljive, bit će vam ponuđen puni povrat novca. Međutim, u takvim okolnostima, nećemo imati nikakvu dodatnu odgovornost u pogledu bilo kakvih direktnih ili indirektnih gubitaka koje možete pretrpjeti kao rezultat takvih promjena.

Dokumentacija

Email potvrda rezervacije je jedini validan dokument za preuzimanje vozila. U nekim slučajevima, poslat ćemo vam e-mail sa zahtjevom da izvršite avansno plaćanje kako bi vaša rezervacija bila potvrđena. U slučaju da se automobil ne može preuzeti zbog nedovoljne dokumentacije ili nemogućnosti pružanja važeće kreditne kartice, to će se tretirati kao „nepojavljivanje“, što znači da nećete imati pravo na povrat uplaćenog novca. Zbog toga budite sigurni da putujete s potvrdom rezervacije, važećom nacionalnom vozačkom dozvolom i drugim identifikacijskim dokumentima.

Vozačka dozvola

Svaki vozač mora imati važeću vozačku dozvolu koju posjeduje najmanje 2 godine. Istekle ili privremene licence neće biti prihvaćene.

Kada rezervišete automobil, naš centar za podršku mora biti obaviješten o svim kaznama vezanim uz vozačkoj dozvoli (kazneni bodovi), te zadržavamo pravo da odbijemo rezervaciju po ovom osnovu.

Prilikom preuzimanja automobila svaki vozač mora pokazati svoju dozvolu. Oni također moraju imati svoju vozačku dozvolu sa sobom sve vrijeme tijekom najma, na uvid lokalnim vlastima.

Povrat novca neće biti izvršen ako automobil nije isporučen zbog neotkrivenih kaznenih bodova – ili zato što ne možete dati vozačku dozvolu, ili potrebne informacije o kaznenim bodovima.

Imajte na umu da vam prilikom vožnje u inostranstvu može biti potrebna međunarodna vozačka dozvola. Obaveza je vozača da provjeri da li će mu trebati međunarodna vozačka dozvola. Međunarodna vozačka dozvola ne zamjenjuje uslov za redovnu vozačku dozvolu: redovna vozačka dozvola na ime glavnog vozača i dalje će biti potrebna da bi se iznajmio automobil, a svaki vozač kome je potrebna međunarodna vozačka dozvola mora držati oba dokumenta kod sebe sve vrijeme. Ako je potrebna međunarodna vozačka dozvola, nećete moći podići svoj najam bez redovne dozvole i međunarodne vozačke dozvole.

Svi vozači moraju pročitati odredbe i uslove Balkan Transfera ili njegovog partnera koji im daje automobil prije preuzimanja, jer određeni partneri i lokacije mogu imati dodatne zahtjeve.

Važne informacije u vezi sa deviznim kursevima

Zbog fluktuacije deviznih kurseva, imajte na umu da se iznos naplaćen sa vaše kreditne kartice prilikom samog preuzimanja automobila može razlikovati od cijene koju navedemo kada pristanete da platite za proizvod ili uslugu. Razlika (ako postoji) ovisit će o promjenama deviznih kurseva tokom perioda između trenutka kada rezervišete i trenutka kada se naplata odrazi na izvod vaše kreditne kartice. Slično tome, ako vratimo novac na vaš račun, vratit ćemo tačan iznos koji je prvobitno naplaćen – i nećemo biti odgovorni za bilo kakve fluktuacije u deviznim kursevima koje dovode do toga da dobijete veći ili manji povrat od očekivanog.

Kapacitet automobila i klasa automobila

Svi automobili su osigurani za maksimalan broj putnika. Ne možemo prihvatiti odgovornost zato što je automobil nedovoljno veliki za sve putnike i prtljag. Kao vodilju, pogledajte web stranicu BalkanTransfer.com za približne kapacitete različitih klasa automobila. Balkan Transfer i njegovi partneri mogu odbiti izdavanje automobila ako je vaša grupa prevelika za automobil koji ste rezervisali.

Ne možemo garantovati za određenu marku ili model automobila. Automobil prikazan na potvrdi rezervacije je samo informativnog karaktera i umjesto toga vam može biti dostavljen drugi automobil koji se smatra sličnim ili boljim. Međutim, mi ćemo se uvijek truditi da ispunimo vaš izbor.

Obezbjeđivanje automobila

Balkan Transfer i njegovi partneri zadržavaju pravo da odbiju izdati automobil bilo kojoj osobi koja se smatra nesposobnom za vožnju ili ne ispunjava uslove. Nećemo biti odgovorni za završetak putnih aranžmana, niti za povrat novca, nadoknadu ili bilo koje druge troškove koje ćete možda morati platiti u takvom slučaju.

Pritužbe

Ako niste zadovoljni iznajmljenim vozilom, prijavite nam to što je prije moguće, ali najmanje u roku od 3 mjeseca od povrata automobila, tako što ćete kontaktirati naš centar za podršku. Teško nam je istražiti bilo kakvu tvrdnju u vezi s vašim iznajmljivanjem ako prijava nije poduzeta u trenutku predaje ili tokom najma.

Mehaničke poteškoće / nezgode

U slučaju kvara ili mehaničkih poteškoća, morate nazvati broj koji ste dobili u potvrdi rezervacije. Balkan Transfer ili njegov partner moraju dati ovlaštenje za popravku ili zamjenu automobila. Ako ste uključeni u nesreću, morate kontaktirati lokalnu policiju i naš centar za podršku. Čuvajte kopije sve relevantne dokumentacije koju traže da popunite. Ovo može biti potrebno ako želite podnijeti odštetni zahtjev.

Vaše iznajmljivanje bilo kojeg automobila podliježe odredbama i uslovima iznajmljivanja automobila koje namećemo ili mi ili naš partner i odgovarajućim zakonima zemlje i/ili države u kojoj se iznajmljivanje odvija. Stoga ćete biti podložni našim uslovima i uslovima našeg partnera. Ne prihvatamo nikakvu odgovornost i nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak, štetu, izmjene, kašnjenja ili promjene nastale zbog građanskih sukoba i protesta, industrijskih sporova uključujući sporove u vezi s kontrolom zračnog prometa, terorističih aktivnosti, prirodnih ili nuklearnih katastrofa, požara ili nepovoljnih vremenskih uslova, neizbježni tehnički problemi sa transportom, zatvaranje ili zagušenje aerodroma ili trajektnih luka, otkazivanje redovnih letova.

Uslovi vašeg ugovora sa BalkanTransfer.com

Kako god odlučite da rezervirate, važno je razumjeti kako i kada se sklapa ugovor. Tehnički koraci potrebni za sklapanje ugovora su sljedeći. Kada navedemo cijene putem telefona ili emaila, mi vas pozivamo da date ponudu za njihovu kupovinu.

Dat ćete nam ponudu za kupovinu usluga nakon što to učinite usmeno ili emailom. Prihvatit ćemo ovu ponudu nakon što primimo potrebnu uplatu (ukoliko je zahtijevamo unaprijed) i pošaljemo vam finalnu potvrdu Vaše rezervaciju.

Odgovorni smo za gubitke koje direktno trpite kao rezultat našeg kršenja ovog sporazuma ako su gubici predvidiva posljedica našeg kršenja ugovora. Gubici su predvidivi tamo gdje bismo ih mogli razmotriti i vi i mi u vrijeme sklapanja našeg sporazuma. Nismo odgovorni za indirektne gubitke koji nastaju kao nuspojava glavnog gubitka ili štete i koje vi i mi ne možemo predvidjeti; niti smo odgovorni za, bez ograničenja, gubitak dobiti, gubitak mogućnosti, gubitak dobre volje ili posljedične gubitke, štete ili troškove.

Nećemo biti odgovorni sami ili posredno preko naših partnera za bilo kakvo neispunjenje ili bilo kakvo kašnjenje u izvršavanju bilo koje naše obaveze prema ili u skladu s ovom rezervacijom, potvrdom rezervacije, najmom ili uvjetima i odredbama, ako i u mjeri u kojoj je učinak odloženo, ometano ili spriječeno višom silom, što znači svaki događaj izvan razumne kontrole dotične strane. U slučaju da viša sila traje duže od 14 uzastopnih dana, možemo prekinuti i povući ovu rezervaciju tako što na vaš izvorni način plaćanja vratiti sve iznose plaćene prije događaja više sile.

Pravljenje rezervacija i kupovina ili traženje proizvoda ili usluga

Ako želite izvršiti rezervacije ili kupiti ili zatražiti proizvode ili usluge opisane na ovoj web stranici, mi (ili naši partneri) možemo od vas tražiti da dostavite određene podatke primjenjive na vašu rezervaciju ili kupovinu – uključujući, bez ograničenja, lične dokumente i druge lične podatke o vama. Razumijete da ćemo sve takve podatke tretirati na način opisan u našim pravilima privatnosti. Saglasni ste da će svi podaci koje dostavite u ovu svrhu biti tačni, aktuelni i potpuni.

Provjera dostavljenih podataka može biti potrebna prije našeg prihvatanja bilo koje rezervacije, kupovine ili narudžbe. Osim ako je drugačije propisano zakonom ili ako je drugačije izričito navedeno od strane nas, cijena i dostupnost proizvoda ili usluga podložni su promjenama bez prethodne najave. Prihvaćate da rezervacije, kupovine i usluge podliježu dodatnim uslovima i odredbama koje namećemo mi ili partner koji isporučuje vaš automobil.

Uslovi korištenja web stranice

Zabranjeno je bilo kome da koristi bilo koji uređaj ili softverski program za direktno ili indirektno povezivanje, ili pokušaj povezivanja, sa ovom web lokacijom radi preuzimanja sadržaja i/ili bilo kojih drugih podataka, uključujući cijene. Također je zabranjeno ometati ili pokušavati ometati normalan rad ove web stranice; svaka aktivnost za koju smatramo da predstavlja nepotrebno opterećenje ili stres na naše sisteme biće prekinuta. Stalno pratimo sve koji pristupaju našoj web stranici, a aktivnosti bilo kojeg automatiziranog sustava ili osoba koje vrše nerazumnu količinu pretraživanja, s ciljem pristupa informacijama i/ili cijenama, biće ukinute i ti sistemi/osobe će biti blokirani sa naših web stranica. Vaše korištenje web stranice znači da ste pristali da budete vezani ovim uvjetima korištenja.

Zaštita i sigurnost podataka

Vaša privatnost nam je važna. Ova web stranica koristi vodeći SSL protokol kako bi osigurala da su sve informacije koje prolaze kroz nju šifrirane. Vašim uplatama upravlja Stripe, vodeći svjetski procesor plaćanja. Nikada nemamo pristup vašim podacima o plaćanju i nikada nećemo tražiti da ih podijelite s nama.

Svi detalji koje nam dostavite (kao što su vaša adresa e-pošte, broj telefona, ime, prezime, lični dokumenti, itd.) koristit će se samo za olakšavanje vašeg najma i nikada se neće dijeliti s trećim licima osim ako to nije propisano zakonom. Vaš broj telefona i e-mail adresu možemo koristiti za komunikaciju s vama o vašoj rezervaciji, ali i da vas obavijestimo o našim uslugama i promocijama.

Možemo koristiti kolačiće i druge tehnologije kako bismo olakšali i pratili vaše korištenje usluga koje se nude na ovoj web stranici i u vezi s našom komunikacijom putem e-pošte.

Recenzije kupaca

Recenzije mogu biti postavljene na našu web stranicu isključivo u svrhu informiranja kupaca o vašem mišljenju o usluzi i kvaliteti kompanije za iznajmljivanje automobila, a BalkanTransfer.com ih koristi djelomično ili u cijelosti na našim platformama, platformama društvenih medija, biltenima, posebnim promocijama, mobilnim aplikacijama ili drugim kanalima u vlasništvu, izdavanju, korištenju ili pod kontrolom BalkanTransfer.com. Slanjem recenzije pristajete na gornju upotrebu vaše recenzije. Zadržavamo pravo prilagođavanja, odbijanja ili uklanjanja recenzija prema vlastitom nahođenju.

Recenzije izražavaju lična mišljenja BalkanTransfer.com korisnika koji su popunili anketu nakon završetka iznajmljivanja. Ova mišljenja ne predstavljaju nužno stavove BalkanTransfer.com.

U mjeri u kojoj je to dozvoljeno, ovi uslovi i odredbe su regulisani engleskim pravom pod neisključivom jurisdikcijom sudova Engleske.

hello.