Prevoz sa i do Aerodroma Sarajevo

Desetine hiljada putnika na aerodromskim transferima – nula slučajeva kašnjenja na let.

Prosječna starost vozila u Balkan Transfer floti je ispod 3 godine.

Garantirani polasci. Bez skrivenih troškova. 100% pouzdano i sigurno.

Lider u aerodromskim transferima u BiH. Oficijelni partner WizzAira i RyanAira.

Balkan Transfer na Aerodromu Sarajevo

Posjetite naš ured u glavnoj zgradi Aerodroma, a naša brendirana vozila pronađite odmah ispred terminala.

about-img about-img

Osnovne informacije o Aerodromu Sarajevo

Prevoz do grada već od €4
Destinacije na koje imamo direktan prevoz 10
Broj putnika godišnje 1.1 milion u 2019. godini
Udaljenost o centra grada 10-13 kilometara

Aerodromi u blizini Sarajeva

O Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Prevoz do Aerodroma Sarajevo?

Aerodrom Sarajevo nalazi se na periferiji glavnog grada BiH.Nije povezan javnim gradskim prevozom, te je do njega moguće stići privatnim vozilom, taxijem ili sigurnim transferima koje nudi Balkan Transfer.

Ukoliko na Aerodrom dolazite vlastitim vozilom računajte na aerodromski parking koji se plaća 3 KM po satu. Cijena taksija varira. Ukoliko taksista koristi taksimetar, vožnja ne bi trebala biti skuplja od 20 KM bez obzira gdje idete (ako idete na adresu u Sarajevu). Ipak, ukoliko taksista ne koristi taksimetar, vožnja može biti mnogo skuplja.

Jedini način da rezervišete siguran prijevoz unaprijed do vašeg hotela ili adrese je putem Balkan Transfera.

Šta se nalazi na Aerodromu?

Osim našeg ureda gdje uvijek možete dobiti osmijeh i korisne informacije od tima Balkan Transfera, na Aerodromu ćete pronaći nekoliko korisnih servisa.

Na aerodromu Sarajevo imate sve potrebnu logističku infrastrukturu da ugodno provedete vrijeme čekajući svoj let. Na samom aerodromu imate dostupan cafe-bar (prizemlje) i restoran (na spratu). U check-in zoni nalazi se još jedan snack bar. Osim toga, aerodrom ima svoj duty-free shop i VIP lounge, tako da vas i malo duže čekanje ne treba brinuti.

U aerodromskom Duty Free shopu možete kupiti poklone, uključujući i rukotvorine i suvenire koji će biti odličan poklon iz Sarajeva i BiH.

Na Aerodromu Sarajevo nema mjesta gdje možete ostaviti svoj prtljag.

Dodatne informacije o Aerodromu Sarajevo

Sarajevski aerodrom trenutno je procesu proširenja kapaciteta, te se očekuje da će izgradnjom novog terminala B i dolaskom niskobudžetne kompanije WizzAir, sa uvođenjem novih 9 ruta, Aerodrom Sarajevo biti jedan od najmodernijih i najprometnijih aerodroma u regiji.

Aerodrom Sarajevo po svojoj veličini se smatra aerodromom srednje veličine, što znači da uopće ne morate brinuti da li ćete sa Balkan Transferom stići na vrijeme na svoj let, pa čak i ako stižete na svoj let 1 sat prije samog vremena leta. Naravno, putnici Balkan Transfera uvijek dolaze na aerodrom 2h prije samog leta, što je više nego dovoljno za normalan prolazak pasoške kontrole i ukrcavanja na Vaš let.

Balkan Transfer nikada nije zakasnio na let.

Ispred zgrade terminala Aerodrom Sarajevo raspolaže parkingom kapaciteta 307 mjesta sa cijenom parkiranja po satu ili po danu. Više informacija o cijenama parkinga možete pronaći na web stranici Sarajevskog aerodroma.

Na prostoru Međunarodnog Aerodroma Sarajevo svi putnici, ali i svi ostali građani mogu izvršiti testiranje na prisustvo koronavirusa (COVID-19). Na samom aerodromu će se vršiti antigen i RT-PCR test, a vrijeme potrebno za dobijanje rezultata testa će biti 15-20 minuta za antigen testiranje, odnosno jedan i pol sat za PCR test. Više informacija o samim cijenama testa možete pronaći na web stranici Sarajevskog aerodroma.