Kombi Banja Luka Aerodrom ↔ Sarajevo

Desetine hiljada putnika na aerodromskim transferima – nula slučajeva kašnjenja na let.

Prosječna starost vozila u Balkan Transfer floti je ispod 3 godine.

Garantirani polasci. Bez skrivenih troškova. 100% pouzdano i sigurno.

Lider u aerodromskim transferima u BiH. Oficijelni partner WizzAira i RyanAira.

Osnovne informacije o vašem putovanju od Aerodroma Banja Luka do Sarajeva

Redovni i sigurni polasci Da, uz svaki let
Udaljenost od Banja Luka Aerodroma do Sarajeva 240 kilometara, oko 3 sata vožnje
Direktan prevoz Da, do vaših vrata u Sarajevu
Eco-friendly prevoz Da, nova vozila starosti do 5 godina

Aerodrom Banja Luka - Sarajevo

Put između Aerodroma u Banjoj Luci i Sarajeva traje otprilike 3 sata, u zavisnosti od termina polaska i trenutnog stanja u saobraćaju. Bez zastoja u saobraćaju velike su šanse da se do željene destinacije stigne i za nešto manje od tri sata.

Svi polasci sa Aerodroma Banja Luka su usklađeni sa letovima na Aerodromu. Kao oficijelni partner WizzAir-a i RyanAira za Bosnu i Hercegovinu, Balkan Transfer je i vaša garancija za siguran, pouzdan transfer koji uvijek prati svaki let. Transferi uobičajeno polaze 30 minuta nakon slijetanja aviona, ali će sačekati sve putnike dok ne završe pasošku i carinsku kontrolu.

U slučaju kašnjenja aviona, Balkan Transfer će čekati slijetanje koliko god je potrebno: vaš transfer je uvijek 100% siguran.

Isto važi i za suprotni pravac, odnosno kada putujete iz Sarajeva do Aerodroma Banja Luka. Vaš prevoz je uvijek pravovremen, a polazak je otprilike 5 sati i 15 minuta prije vašeg leta. To znači da uz tri sata vožnje, te 15 minuta pauze, (otprilike) nastojimo da na aerodrom stignete oko 2 sata prije vašeg leta.

Karte možete rezervisati isključivo na web-stranici BalkanTransfer.com. Svi dostupni transferi, slobodna mjesta i sve trenutne cijene dostupne su isključivo putem naše web-stranice.

Balkan Transfer vozila nalaze se na parkingu koji se nalazi na samom izlazu s terminala.

Ko vrši prevoz na ovoj liniji?

Prevoz na relaciji Banja Luka - Sarajevo vrši Balkan Transfer u brendiranim vozilima Opel Vivaro. Ova vozila su prosječne starosti do pet godina, imaju dvozonsku klimu i redovno su održavana u ovlaštenim servisima.

Prevoz može vršiti i podizvođač (firma-saradnik) Balkan Transfera, ali isključivo po našim standardima kvalitete. Balkan Transfer garantuje vrhunsku uslugu i nudi bezuslovan povrat novca u slučaju usluga nije izvršena u skladu s pravilima i uslovima navedenim na ovoj web-stranici.

Aerodrom Banja Luka – informacije

Međunarodni aerodrom Banja Luka treći je najveći aerodrom u BiH, i nalazi se 25 kilometara od Banje Luke, drugog najvećeg grada u Bosni i Hercegovini. Aerodrom je udaljen 240 kilometara od Sarajeva.

Vozila Balkan Transfera vas čekaju na samom izlazu iz zgrade aerodroma, odnosno odmah ispred terminala.

Iako se smatra aerodromom srednje veličine, Aerodrom Banja Luka je doživio buđenje posljednjih godina dolaskom niskobudžetne kompanije RyanAir i WizzAir, koje su ponudile redovne letove za 10-ak destinacija u Evropi. To je privuklo više od 300.000 putnika godišnje, koji dolijeću, ili polijeću sa ovog aerodroma.

Saobraćaj se odvija u starom terminalu, te je na samom aerodromu putnicima dostupna samo najosnovnija infrastruktura, uključujući i jedan ugostiteljski objekat. Terminal je vrlo mali, te sa njega polijeće najviše 7 do 8 letova dnevno. Nemojte se brinuti da ćete zakasniti, čak i ako stižete samo sat vremena prije leta.

Važno: Nemojte zaboraviti da se checkirate za vaš let online, jer će vam check-in na aerodromu biti višestruko naplaćen!

Sarajevo - informacije

Ne brinite, nije teško doći do Sarajeva sa Banjalučkog aerodroma. To je možda i najbolji način da dođete u Sarajevo, s obzirom da možete iskoristiti pogodnosti jeftinih letova koji su dostupni na Aerodromu Banja Luka.

Sarajevo je od Aerodroma Banja Luka udaljeno oko 238 kilometara, ali je većim dijelom povezano autocestom, tako da vožnja traje nešto ispod 3 sata. Trenutno nema dostupnog javnog prevoza koji možete koristiti. Autobusi prema Sarajevu su dostupni iz Banja Luke jednom dnevno. Putnici su stoga kao najbolju opciju prepoznali kombi prevoz Balkan Transfera koji je usklađen s letovima. Za oko tri sata, novim kombijem, stižete na bilo koju adresu u Sarajevu. Isto vrijedi i ako idete iz Sarajeva na Aerodrom Banja Luka.

Sa blizu pola miliona ljudi, turbulentnom prošlošću i bogatom kulturom, Sarajevo je danas moderan i jedinstven evropski glavni grad. Većina smještajnih kapaciteta su u Starom Gradu ili Centru, a za obilazak grada vam ne treba automobil.

Dodatne informacije o putovanju

Tokom putovanja od Banjalučkog aerodroma do Sarajeva ili obrnuto pravimo pauzu od 15 minuta otprilike na pola puta. Vožnja se obavlja preko Zenica i Doboja. Uz nove dionice autoputa, ovaj transfer odvija se većinski udobnom vožnjom po autoputu.

Polazna tačka Sarajevo

Balkan Transfer svoje putnike u Sarajevu preuzima na adresi koju naznače pri rezervaciji, odnosno na njihovim vratima.

Polazna tačka Aerodrom Banja Luka

Vozila Balkan Transfera možete pronaći na samom izlazu iza zgrade aerodroma, odnosno odmah ispred terminala gdje imamo svoja parking mjesta. Naša vozila sa destinacije kreću 30 minuta nakon slijetanja aviona. Bez brige, naši ljubazni vozači će pričekati sve putnike da završe sa pasoškom i carinskom kontrolom prije polaska.